Helyi közélet

2008.10.24. 14:56

Az első ajtónál - olvasói panasz a miskolci tömegközlekedésről

<p>Miskolc - <EM>A rossz idő beálltával fokozottabban érezzük az MVK szuper találmányának - az első ajtós felszállásnak – az „előnyeit”. Nem számít, hogy szakad az eső beteg, kisgyerekes, idős ember nyomakodhat az első ajtóhoz - </EM>kezdi panaszát olvasónk levelében.</p>

Majd így folytatja:
Úgy olvastam annak idején, hogy a buszvezető joga eldönteni, mikor nyitja ki a többi ajtót – ennek nyoma sincs Miskolcon. Emberségből „színjeles” a sofőrök 90%-ának. Sokszor utazom más városokba. Budapest, Debrecen, Nyíregyháza – sehol nem tapasztaltam ilyen megalázó módszert. Az 5.100 Ft-os bérletéért az ember élvezheti naponta többször is a cég által nyújtott csodás utazási feltételeket. Valószínű, hogy aki ezt ilyen formában kitalálta sosem utazott tömegközlekedési eszközökön a városban.
Nyáron Angliában jártam. Autóbusszal közlekedtünk a városban. Itt is első ajtós fel (!!!!) és leszállás van. A sofőrök udvariasak, köszönnek az utasoknak. Nincs tumultus, mert annyi járatot indítanak, hogy normális körülmények között utazzanak az emberek. Ez már Európa. Mi még nagyon messze járunk.

(Szatmári Zoltánné, Miskolc)

Kapcsolódó cikkek:

  • "Botrányos ellenőrzés" az MVK buszon
  • Vezetés közben mobilozott az MVK sofőrje
  • "Elszakadt a cérna" - Utas kontra MVK
  • "Kedves szolgáltatás az MVK Zrt részéről"
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában