Helyi közélet

2008.10.13. 06:33

A rendelő előtt ül és sztrájkol

<p>Miskolc - Éhségsztrájkkal és csendes demonstrációval tiltakozik hétfőtől egyik olvasónk, mert háziorvosa az ő megítélése szerint diszkriminatív tevékenységet folytat.</p>

Szerettük volna megkérdezni a demonstráló beteget elhatározásának okairól, de telefonon nem tudtuk elérni. Elértük viszont háziorvosát, a sajópetriben rendelő dr. Melcher Zoltánt, aki elmondta: a szóban forgó betege Sajóládon lakik, de körülbelül két éve összeveszett ottani háziorvosával, ekkor kérte meg őt, vállalja el.
Tíz napja telefonált a rendelőbe, hogy azonnal menjen ki hozzájuk, mert a feleségének rohama van.

Feleslegesen hívták

– A feleségről tudni kell, hogy idült hörghurutja van, de ennek ellenére erős dohányos. Számtalanszor hívtak már ki, de mindannyiszor bebizonyosodott, hogy feleslegesen – állítja Melcher Zoltán. – Amikor véget ért a rendelés, akkor kimentem hozzájuk, de addigra mentőt hívtak, és a kórházba szállították az asszonyt. A sürgősségi osztályra vitték, de azért, mert magas volt a vérnyomása, ami szintén régi problémája az asszonynak. Akkor azt mondtam a betegemnek, hogy úgy tűnik, rám nincs szükség, ezért kérjenek meg más orvost a család gyógyítására. Az éhségsztrájkra készülő betegemnek is több egészségi problémája van, de soha nem tett meg semmit gyógyulása érdekében. Nem váltotta ki a felírt gyógyszereket, és ő is erősen dohányzik.
Melcher Zoltán hozzátette: nem köteles olyan beteget ellátni, aki nem tartozik a körzetébe. Sajóládról egyébként legalább 150 betege van, úgyhogy diszkriminációról szó sincs.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában