Helyi közélet

2008.10.11. 09:17

A piackutatástól a kapcsolatépítésig

<p>Szendrőben újra indul az iskolatej program, melyet a Cool Tej az Iskoláknak Alapítvány bonyolít. Az alapítvány angol elnöke a napokban látogatást tett a kisvárosban és tájékoztatást adott a programról.</p>

Jon Thornes, a Cool Milk at School Ltd. ügyvezető igazgatója, az egészséges italfogyasztás népszerűsítéséért felelős kormánymegbízott a szigetországban az iskolatejjel foglalkozik, az önkormányzatokkal és a tejfeldolgozókkal áll kapcsolatban. Magyarországi munkáját a kormány támogatja és itteni tevékenységéhez uniós támogatásokat is lehív. Az ügyvezető jelenleg piackutatást végez, településeket látogat, kapcsolatokat épít. Hosszú távon részt kíván venni a programban, többek között kormányzati szerveknél is járt már. Azt az információt kapta, hogy akciójának Észak-Magyarország a legideálisabb terepe. Ennek jegyében Szendrőn kívül ellátogat Edelénybe, Kazincbarcikára és Tiszaújvárosba is.

Jon Thornes elmondta: mivel más az emlélet és a gyakorlat, személyesen tájékozódik az önkormányzatoknál, az iskolákban, beszél orvosokkal, a szociális szférában dolgozókkal, tapasztalatait összegyűjti és befektetőként jelenik majd meg a piacon. „A magyarországi iskolatej program nem úgy működik, ahogyan kellene – mondta az ügyvezető Szendrőben. – Az itteni rendszer bürokratikus, az elszámolás nehézkes, az adminisztráció körülményes. Az akció működtetését alapítványi formában képzelem el. A közeljövőben többször ellátogatok majd Magyarországra és Észak-Borsodba, mert sok papírmunkát kell még elvégezni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában