Helyi közélet

2008.09.25. 11:54

Színházi bemutatók hétvégéje

<p>Térségünk több színházában a nézők számára is elkezdődik a valódi színházi szezon: pénteken és szombaton Miskolcon, Egerben és Nyíregyházán lesz premier.&#160;<DIA alt="Színházi bemutatók hétvégéje - Pinokkio - 2008.09.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_nh_zi_bemutat_k_h_tv_g_je___Pinokkio___2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Színházi bemutatók hétvégéje - Pinokkio - 2008.09.25." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában Carlo CollodiLitvai Nelli: Pinokkió című zenés mesejátékát Seres Ildikó rendezésében mutatják be, szeptember 26-án, délután 5 órától. A címszerepben Pap Líviát láthatja a közönség.

Az egri Gárdonyi Géza Színházban a stúdiószinpadon vitte színre William Shakespeare A velencei kalmár című regényes színművét Zsótér Sándor, a hazai színjátszás egyik legismertebb megújítójaként ismert Kossuth-díjas művész. Alkotótársai a főbb szerepekben: Ötvös András, Bányai Miklós, Mészáros Máté, Járó Zsuzsa, Bozó Andrea. A bemutató este 7-kor kezdődik.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban szombaton délután 4-kor lesz az idei első premier. Visky András Fényárnyék című, gyermekeknek szánt játékát Tóth Miklós rendezte. Az ősbemutató főbb szerepeiben Fellinger Domonkos, Kuthy Patrícia lép a színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában