Helyi közélet

2008.09.25. 18:07

Múzeumok Őszi Fesztiválja: tudás – élményszerűen

<p>Miskolc - Végvári vitézek fogadták a sajtó munkatársait csütörtök délután a Miskolci Galéria Petró házában. Mint kiderült, az egri múzeum munkatársai voltak ők, és aktívan részt vettek a sajtó tájékoztatásában.</p>

Mindezzel azt mutatván be, hogy hasonló elven kell majd elképzelni a most kezdődő Múzeumok Őszi Fesztiválját. Akár a tárlatvezetők, a muzeológusok is álruhába bújhatnak, sőt, a látogatók is: a lényeg, hogy élményszerűen juthasson a közönség a múzeumok nyújtotta tudáshoz. (Egy kicsit a nyári Múzeumok éjszakájához is hasonlítható ez a rendezvénysorozat, de akkor csak egy éjen át, most hat héten keresztül várják programok az érdeklődőket.) Az őszi fesztivált harmadszor rendezik meg, s mint ahogy Schneider Mária kulturális szakállamtitkár, a sajtótájékoztató vendége elárulta, az idén 110 múzeum 700 programján vehetnek részt a látogatók. A fesztivál szeptember 29-én az Iparművészeti Múzeumban a múzeumpedagógiai tanévnyitóval kezdődik, Budapesten.
Éliás István a Miskolci Múzeumpedagógiai Műhely egyik vezetője egy miskolci, (országosan egyedülálló) kezdeményezésről számolt be: A Miskolci Galéria hozta létre a Nagy Kunszt Kortárs Képzőművészeti Tanulmányi Múzeumot, ahol a kortárs képzőművészet és a gyerekvilág találkozásának egy felhasználóbarát múzeumi tér ad keretet.

Csatlakozó megyei intézmények
Miskolc
– Herman Ottó Múzeum,
– Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum
Putnok
– Gömöri Múzeum
– Holló László Galéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában