Helyi közélet

2008.09.30. 08:42

Mozi vagy iskola?

<p>Elképesztő mennyiségű igazolatlan órát tudnak felhalmozni a középiskolások. És ha valaki azt hiszi, hogy csak a szakképző intézmények diákjai, akkor nagyon téved. <STRONG>Hegyi Erika jegyzete.</STRONG></p>

Elképesztő mennyiségű igazolatlan órát tudnak felhalmozni a középiskolások. És ha valaki azt hiszi, hogy csak a szakképző intézmények diákjai, akkor nagyon téved. Osztályfőnökök elbeszéléseiből tudom, hogy az elitnek tartott gimnáziumok felsőbb évfolyamairól is előszeretettel hiányoznak a kevésbé szorgalmas tanulók. Bár az elmúlt években szigorodott a rend: az iskolának kötelessége az első igazolatlan nap után a szülőt értesíteni, hisz lehet, hogy ő nem is tudja, gyermeke merre járt délelőtt.

Az még nem is lenne nagy baj, ha az iskola mellé járó diákok tudományos kutatással, olvasással vagy nyelvtanulással töltenék szabaddá tett délelőttjüket. Erről azonban szó sincs. A rendőrség tapasztalatai szerint az iskolakerülő tanulók gyakran keverednek bajba: vagy bűncselekményeket követnek el, vagy ők lesznek bűncselekmények áldozatai.

Ezért aztán a legtöbb szülő és iskola örül a miskolci rendőrök új akciójának. Az az ismerősöm is például, aki egyszer munkáját félretéve kétségbeesetten telefonálgatott egész nap, mert az osztályfőnök jelezte, a gyerek nincs ott az iskolában. Azt azonban ő sem tudta, hogy hol van. És ha már akkor lett volna rendőrségi akció, talán hamar kiderül: nincs nagyobb baj, csak épp iskola helyett moziba ment aznap a gyerek.

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában