Helyi közélet

2008.09.18. 06:24

Miskolcon beindult a távfűtés

<p>Szerda&#160;reggel 8-tól folyamatosan dolgozott a Mihő azon, hogy beinduljon a távfűtés Miskolcon.</p>

A fűtésszolgáltatás beindítása érdekében a kazánházak, fűtőművek, hőközpontok bekapcsolását, a szolgáltatási rendszer hálózatának feltöltését a Mihő Miskolci Hőszolgáltató Kft. szerdán reggel 8 órától folyamatosan végezte – tudtuk meg Korózs Andrástól, a cég igazgatójától.
Mindazon épületekben, illetve intézményekben megkezdődött a fűtésszolgáltatás, ahol a lakóközösségek, intézmények képviselői, fűtési megbízottjai írásban rögzített megállapodás alapján a társaságra bízták a fűtésindítás eldöntésének időpontját. (Mint megírtuk, a társaság a fűtésszolgáltatást az OMSZ előrejelzései szerint akkor indítja be, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag egy napon át nem haladja meg a +10 Celsius fokot, illetve három egymást követő napon a +12 Celsius fokot.)

31 ezer lakásban

Azokban az épületekben, ahol jelenleg is folynak a panelprogramos munkák, azaz zajlik a fűtési rendszer korszerűsítése, a technikai, műszaki okok miatt nincs lehetőség a fűtés beindítására. A fűtés akkor indítható, ha a lakóépület belső fűtési rendszere készen áll a szolgáltató által beadott hőmennyiség fogadására – mondta az igazgató.

Korózs András tájékoztatása szerint Miskolcon jelenleg csak két olyan lakóközösség van (összesen 115 lakást érintően), amely egyedi igénybejelentés alapján kéri a fűtés indítását – tegnap délutánig ők még nem igényelték a fűtésszolgáltatást –, ezért elmondható, hogy körülbelül 31.000 lakásban beindult a távfűtés.

A közületek a társasághoz benyújtott írásos igényük alapján kérik a fűtést. Vannak olyan közületek, amelyek már igényelték, és vannak, amelyek még nem jelezték a fűtésindítás szándékát.
Tegnap kora délutánig 26 intézmény kérte a szolgáltatás megkezdését, azonban az igények folyamatosan érkeznek.

Ha a rendszer levegős

Korózs András hangsúlyozta: A lakóépületek belső fűtési rendszerének karbantartását nem a Mihő végzi. Amennyiben például a rendszer levegős, az épülettel szerződéses vagy megbízásos viszonyban álló fűtésirendszer-karbantartót, a közös képviselőt vagy fűtési megbízottat, illetve az épületkezelő lakószövetkezetek vezetőit keressék.
A fűtést mindaddig fenntartja a szolgáltató, amíg a meteorológiai adatok, illetve előrejelzések indokolják. Minden lakóközösségnek, intézménynek, közületnek lehetősége van a szolgáltatás azonnali megszüntetésére, ezt a közös képviselő, illetve a lakásszövetkezetek vezetői írásban kezdeményez(het)ik a Mihő Kft.-nél. (3534 Miskolc, Gagarin u. 52. sz.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában