Helyi közélet

2008.09.10. 15:16

Livan? Nem van. „Elhalasztva.”

<p>Alsózsolca - Megkaptuk a választ kérdésünkre: hogy áll – áll-e, halad-e – a Livan alsózsolcai (tervezett, Kóka János által bejelentett) beruházásának ügye?</p>

A Gazdasági Minisztérium Kommunikációs Főosztályától megkaptuk a választ kérdésünkre:
„Egy éve jelentette be Kóka János, hogy a kínai Livan a Miskolc melletti Alsózsolcára jön. Hol tart az ügy? Vannak-e tárgyalások, vagy kútba esett a terv?”

A válasz

„Az NFGM Kommunikációs Főosztálya az alsózsolcai beruházással kapcsolatban a következő tájékoztatást adja:
A rendelkezésünkre álló információk szerint, hivatkozással a kukorica (a késztermék legfőbb alapanyaga) világpiaci árának jelentős emelkedésére, a Livan Hungary Lebomló Műanyag Termékelőállító Kft. a beruházás elhalasztása mellett döntött.
Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Magyar Kormány a beruházáshoz semmilyen állami támogatást nem fizetett ki, nem is fizethetett, mivel a támogatások utófinanszírozással, a beruházás megvalósulásának ütemében kerülnek folyósításra. A beruházáshoz adott állami támogatási ajánlat a projekt elhalasztása miatt visszavonásra került.
Szíves megkeresését köszönjük!
Üdvözlettel:...”

Előzmény:

Alsózsolca: de hol van a Livan?
Az ipari park ügyvezetője legutóbb mintegy másfél hónapja tárgyalt a környezetbarát, kukorica-alapú élelmiszercsomagoló-anyagokat előállító kínai Livan képviselőjével. Hogy mit? Azt nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy eddig még nem települt le se itt, se Edelényben a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában