Helyi közélet

2008.09.11. 17:18

11 milliárd forint érkezett a Sajó völgyébe

<p>Kazincbarcika - A Sajó völgyébe és Kazincbacika környékére (Ózdot és Sajószentpétert nem beleszámítva!) 10 milliárd 650 millió forint érkezett pályázat révén az idei első félévben.</p>

Annyi pénz, mint Kazincbarcika teljes esztendei költségvetése – jelentette be Gyárfás Ildikó, a térség országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Továbbépül a 26-os

Megszületett a döntés a 26-os út továbbépítéséről, erre 8 milliárd forintot fordítanak. Ez két szakaszban valósul meg. A 27-es útig (Edelénytől 7 kilométerre) jövő év tavaszáig elkészül. Ezután a múcsonyi út következik, amely elkerüli Sajószentpétert és Barcikát is, a várható átadás legkésőbb 2011 eleje.

Az Aggteleki Nemzeti Park kulturált megközelíthetősége érdekében Serényfalván, Ragályban és Színben felújítják az utakat 2009. tavaszán, erre egymilliárd forint jut. További jó hír az észak-borsodiaknak, hogy az AES és a BorsodChem Zrt. 1,1 milliárd eurónyi, azaz 264 milliárd forintos fejlesztéseket kezdett el.

A sajtótájékoztatón Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere örömmel újságolta, hogy önkormányzatuk újabb jelentős pályázati sikereket ért el az elmúlt időszakban. Ez a tendencia a számokban is visszaköszön. Ebben a félévben egymilliárd forintot nyert pályázati útón a barcikai önkormányzat, azaz éves költségvetésének 10 százalékát. A barcikai Pollack Mihály Általános Iskola és ennek tagiskolája, az Árpád Fejedelem Általános Iskola külső és belső felújítására elnyert támogatás mértéke 500 millió forint. A beruházás teljes értéke 700 millió, plusz az önrész 200 millió.

Inkubátorház, ipari park
Az inkubátor ház projekt során egy három szintes, 1200 négyzetméteres épület valósul meg, amelyben 24 darab vállalkozói irodát, szintenként tárgyalótermet és egy 150 fős konferencia termet alakítanak ki. A beruházás teljes költsége 397 millió 200 ezer forint, ebből a pályázati támogatás 198 millió 600 ezer forint. Megoldódik a Kazincbarcikai Ipari Park infrastukturális fejlesztése is, ennek összköltsége 182 millió forint, az elnyert támogatás 100 millió 50 ezer forint.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában