Helyi közélet

2008.07.04. 10:55

Szikszói demonstráció: "A közút lapít, mint a nyuszi"

<p>Szikszó - Újra tüntettek Szikszón, a Táncsics utca lakói. Június elején már tartottak félpályás útlezárást, ezzel tiltakozva az utcájukon áthaladó busz- és teherautó-forgalom ellen.&#160;<DIA alt="Demonstráció Szikszón 2008.07.04." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Demonstr_ci__Sziksz_n_2008_07_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Demonstráció Szikszón 2008.07.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Szikszo-forgalom-demonstracio_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Már a korábbi demonstrációnál elmondták: utcájuk kétirányúsításával a zaj elviselhetetlenné vált, a keskeny utca életveszélyes, a házak megrepedeztek. Miután nincs vízelvezető az úton, így esőzéskor megáll a víz, és az arra közlekedő autók felcsapják a házakat. (Az erről készült videofelvételt a Borsod Online-on is megtekinthetik.)

Korábban azt írták transzparenseikre: „Az utcánkat elk..., nem is kicsit nagyon.” Ezt most a következőkkel egészítették ki: „A közútkezelő lapít, mint nyuszi a fűben.” Az út ugyanis a Magyar Közút Kht. kezelése alá tartozik, és a tüntetők szerint hiába próbálták velük felvenni a kapcsolatot, nem sikerült.

Megoldások

Stoll Gábor, a Magyar Közút Kht. regionális ügyvezető igazgatója ezt másképp gondolja: „Próbáltunk hosszú és rövid távú megoldásokat találni erre az útszakaszra. Az utóbbi az volt, hogy megoldottuk a vízelvezetést, minimálisan, de kiszélesítettük az utat, megállási tilalmat helyeztünk ki, valamint sebességkorlátozást vezettünk be.”

A probléma a város főtérrekonstrukciójával kezdődött – folytatta –, hiszen ez az út korábban az önkormányzaté volt, de a beruházás miatt csere történt.

A közút hosszú távú tervei között szerepel, hogy egy másik útra terelik át a forgalmat, egy ezzel párhuzamos utcára – tudtuk meg. Erre 10 éve van terv, de nincs forrás a megvalósításra – magyarázta az ügyvezető igazgató. Azt azonban megígérte: két héten belül, az érintett hatóságokkal, köztük az önkormányzattal bejárást tartanak a területen. Ekkor eldöntik, hogy szükséges-e rövid távú intézkedést hozni a forgalomváltozásban.

Az ügyvezető azt is elmondta: a megyében több ilyen útszakasz van, ahol a megnövekedett forgalom miatt elégedetlenek az ott lakók.

Kapcsolódó cikk:

Demonstráció Szikszón - "Az utcánkat elk..., nem is kicsit ..."
Az utcánkat elk..., nem is kicsit, nagyon. Ez a felírat fogadta péntek délelőtt azokat, akik Szikszón, a Táncsics utcába érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában