Helyi közélet

2008.07.04. 06:47

Alapíts szektát, egyházat. Figyelem! Jézus, értékes brand

<p>Be kell valljam, hogy rühellem a szektákat, egyházakat, gondolkodtam, hogy pont ezért kellene alapítanom egyet. Minél nagyobb hülyeséget találok ki körítésnek, annál nagyobb lesz a sikere. – <STRONG>Sothis jegyzete</STRONG></p>

Az alapkoncepció az, hogy Jézusnak benne kell lennie, mert Ő egy jó erős brand. Mindenki ismeri, Európa nagy része a keresztény kultúrkörben szocializálódott tehát nem kell itt kitalálni Xenu-t meg egyéb futurisztikus lényt. Krisztus valamelyik cselekedetére kell rákoncentrálni. Mondjuk lehetne a kánai mennyegző, ahol vízből bort csinált az Isten fia és eköré kell az egészet építeni.

A keresztelőn a pogányt egy üveg borzalmas cefrével nyakon kell önteni és már az egyházhoz is tartozik (ja és ne felejtsen el a 12345678-00000666 számlaszámra a belépési pénzt átutalni. Köszi!). A boros rítusok ne merüljenek ki ennyiben, ahogy halad valaki a megtisztulás felé (Csak itt! Csak nálunk! Szintenként csak 399.998 Ft! Kihagyhatatlan ajánlat! Most féláron!), egyre jobb borokkal öntjük nyakon a testvérünket és még némi felárért lehet vásárolni a kánai mennyegzőről elkészült rajzfilmet 5.1-es hangminőséggel! Biztos az üdvözülés. Az ország tíz százaléka minimum a miénk, ennyi alkoholista él az országban kb. Esetleg ki lehet szúrni a potenciális áldozatokat, akiket meg lehet fejni, ha magányos, beteg, szerencsétlen, zavart már a miénk is! Csak pénze legyen!
Nemrég egy jó barátom temetésén az egyik ilyen hazai gyülekezet papja (vagy mije) beszélt a ravatalnál és kerestem a szavaiban a logikát. Nem találtam. A kulcsszavak benne voltak, (Jézus Krisztus, Úr, megváltás, üdvözülés stb.) de nem értettem az összefüggést. Néztem a körülöttem állók arcát és náluk is zavart értetlenséget véltem felfedezni. Túltettem magam a beszéden, de a sírnál ismét belekezdett. Valami olyasmit mondott, hogy most már elhunyt barátom is Krisztus mellett ül, mert idejében észrevette az egy igaz utat, amit ők kínáltak neki. Na ez kiütötte a biztosítékot, de rángó arccal bámultam tovább magam elé.
A temetés után egy csoportban álltunk az ismerőseimmel, amikor megjelent ott a szónok/pap-féle ember, végignézett rajtunk, kiszúrta magának egyik haveromat, aki meglehetősen rossz bőrben van és belekezdett a piárszövegbe: "Úgy látom, hogy önnek szüksége van Krisztusra! Jöjjön el közénk és…" itt vége szakadt a monológnak, mert cimborám gyorsan leépítette, egy mondattal. Még mondta volna, de a villogó tekintetek miatt nagyon gyorsan elpucolt a csinovjikjával együtt. Érezte a veszélyt. Jól érezte.
Itt eldőlt igazán a sorsom. Nem alapítok szektát. Nincs elég bőr a képemen.
Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában