Helyi közélet

2008.06.27. 10:30

Ózdra (is) készül a megyei kórház?

<p>Ózd - Az egészségügyi témák voltak igazán fókuszpontban a szezonzáró megyei közgyűlésben. Ha pályázatot írnak ki rá, akár az ózdi kórház működtetésére is adhat be ajánlatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház.</p>

Ha pályázatot írnak ki rá, akár az ózdi kórház működtetésére is adhat be ajánlatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. Ez derült ki a megyei közgyűlés tegnapi – nyári szünet előtti utolsó – rendes ülésén. Az ülésen ugyanis napirendi pont volt, hogy a tetsület járuljon hozzá, hogy a megyei kórház részt vegyen a Kazincbarcikai Városi Kórház funkcionális privatizációjában, amennyiben a kazincbarcikai önkormányzat új pályázatot ír ki (ezt a kazincbarckai önkormányzat tegnapi ülésén el is döntötték – a szerk.) Erre a testület igent is mondott, ám módosító indítványként azt javsolta az egészségügyi bizottság, hogy a hozzájárulás ne csak a kazincbarcikai kórházra, hanem a régió más egészségügyi intzéményeire is vontakozzon. A felvetés nyomán kiakult némi hatásköri vita, de közben arr ais fény derült, hogy a megyei kórház egy esetleges ózdi pályázat esetén foganatosítaná az egyébként megszavacazott lehetőséget.

Még nem tárgyaltak

Ózdi forrásból úgy tudjuk, hogy a nyár folymán még nem lesz napirenden a város kórháza további sorsának alakítása és a kazincbarcikai – olykor rossz – példákon okulva széles egyzetetés után szeretnék rendezni az egészségügyi intézmény sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában