Helyi közélet

2008.06.24. 17:41

Világzene és "fehér blues" a miskolci Vianban

<p>Miskolc - Happy Bluesday, Mustang Grapes és Frappé koncert pénteken a Vianban.</p>

Bemelegítésként – este héttől- világ és népzene, majd blues szól péntek este a miskolci Vian klubban. A korai kapunyitás oka, hogy csupa olyan zenész lép föl, aki imád játszani és nem szívesen hagyja el egy szett után a színpadot. Jön a Frappéval  Timár Krisztián és Fuki, akik több felállásból ismertek itt Miskolcon. A Frappé gitáron és hegedűn szólaltatja meg a világ és népzene ismertebb dallamait.

Az est legütősebb részének a Happy Bluesday koncert ígérkezik, tőlük a saját szerzeményeken túl a rock és blues zene nagy klasszikusainak többek között Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Robben Ford, Mark Ford, James Cotton, Willie Dixon, Scott Henderson, Joe Cocker dalait hallhatjuk.

"Fehér blues- t játszunk"

- Rythm n blues- t, „fehér blues - t játszunk”. Ahhoz, hogy chicago bluest nyomjunk, nem vagyunk elég feketék – határozta meg énekesük, Bűdi Laci a banda stílusát. Profi zenészek, jól játszanak, jól szólnak. Laci képzett zenész, színpadra született, nem csak a hangja, a stílusa is magával ragadja a közönséget. Nagy Feri Miskolc legkedveltebb dobosa, alig akad szabad perce, hozzák - viszik egyik buliból a másikba, őt bárhova be lehet „dobni” hirtelen, minden ritmust felvesz néhány perc alatt. A szájharmonikát Bűdi Szilárd, a basszust Tóth Szabolcs, a szólót Petendi Tomi hozza, aki virtuóz játéka mellett színpadi show elemeket is gyakran bevet. Nála természetes, hogy egy-egy húzósabb szóló közepén a gitár a fejetetején van. Éjféltől pedig a Ferenczi Gyurira is emlékeztető Mustang Grapes -et láthatják - hallhatják a Vianban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában