Helyi közélet

2008.06.13. 17:56

Ésszerűbb családtámogatást javasolnak

<p>A Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc településének polgármesterével konzultált Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter Miskolcon a Megyeházán.&#160;&#160;<A href=""><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/s1.pdf"><B>A teljes javaslat</B></A> [.pdf - 307KB]</p>

A tizennyolc település polgármesterei a térségben élő ötvenezer ember képviseletében beadványt írtak Szili Katalin házelnöknek. Véleményük szerint rossz a jelenlegi családtámogatási rendszer, a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályokat teljes egészében át kellene gondolni. Arra kérték az Országgyűlést, a kormányt, a tárcákat, hogy szigorítsák a szociális és gyermekjóléti támogatások feltételeit.

A megbeszélés után Szűcs Erika elmondta: "Megkezdtük a közös gondolkodást ezekben a kérdésekben, meghatároztuk a legfontosabb területeket, új szempontok is felmerültek a megoldási javaslathoz. Elsősorban a szociális támogatások nem rendeltetésszerű felhasználása ellen kell fellépnünk." A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere és Lukács András, a megyei közgyűlés MSZP frakcióvezető-helyettese kiemelték: a konzultáció rendkívül hasznos volt, a nem monoki típusú megoldások keresésében. Az elavult törvényeket kell megváltoztatni törvényesség eszközeivel – hangsúlyozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában