Helyi közélet

2008.06.17. 17:21

Regionális fejlesztési konferencia Miskolcon

<p>Miskolcon megkezdődött a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Észak-magyarországi osztálya által szervezett konferencia.</p>

Dr. G. Fekete Éva osztályvezető elmondta, hogy az eseményen Észak-Magyarország és a Kárpátok régió területi fejlődési folyamatait vizsgálják a kutatók és a fejlesztők, valamint a kérdések iránt érdeklődők.
A plenáris ülésszakot dr. Horváth Gyula, az MTA Regionális Kutatások Központjának főigazgatója vezeti. Az előadók: dr. Illés Iván tudományos tanácsadó, dr. Kocziszky György egyetemi tanár, dékán és dr. Vincze Mária egyetemi tanár.

A délutáni három szekcióban huszonhárom előadás hangzik el, majd a jelenlévők Miskolc főutcai projektjével ismerkednek meg.

Szerdán és csütörtökön a zempléni kistájak, valamint a kassai kerület néhány fejlesztési projektjének, térségi sajátosságokat tükröző kezdeményezéseinek megtekintésére kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában