Helyi közélet

2008.06.05. 06:54

Közhaszontalanul

<p><EM>Jogszerű? Elhiszem, hogy nem. Meglátjuk. Úgy gondolom, mire megállapítják, hogy nem az – ha megállapítják –, a törvény már felülírja a mai (esetleges) törvénytelenséget.</EM> - <STRONG>Szabados Gábor jegyzete</STRONG></p>

Természetesen a szociális segély munkához való hozzárendeléséről van szó. Úgy tűnik, mindenki helyesli, kivéve a jogvédőket és azokat – bocsánat: azok közül sokakat –, akiket érint.

Vannak elfogadható érveik, pontosabban egy van, de az igencsak jogos. Hogy tudniillik nincs munka. Számukra.

Márpedig munkahely nélkül nem megy se törvénytelenül, se törvényesen az, hogy a munkához kössék feltételként a rendszeres szociális segélyt. Van, vagyogat, lesz(?) munka. Közmunka. Mondják, óhajtják. Mint tudjuk, az azért nem az igazi. Ideig-óráig elmegy, de dolgozóvá nem alakítja a munkanélkülit.

Szűcs Erika  miniszter azt mondta az Északnak, BOON-nak, hogy a kormány terve a szociális segélyezés rendszerének átalakítása, támogatás nyújtása a hátrányos helyzetű térségekben munkát teremtő vállalkozóknak. Jó lenne. Azt is mondta, hogy egyelőre ő is (főleg) a közhasznú munkában lát lehetőséget.

Amúgy a jelen helyzet nem egyszerűen a mai, a tegnapi és a tegnap előtti kormány bűne. Azoké is. De a problémát már az előző rendszerben is a szőnyeg alá söpörték.

Nincs már szőnyeg. Eltűnt. Elrongyolódott, ellopták.

- Szabados Gábor -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában