Helyi közélet

2008.06.06. 13:47

Jogosulatlan előny a barcikai panelügyben?

<p><P>Kazincbarcika - Törvénytelenségek történetek az egyik kazincbarcikai társasház panelprogramos felújításában. Legalábbis ez álltja az a kazincbarcikai lakos, aki feljelentést tett, azt állítva, az állami támogatás elnyerése és a kivitelezés&#160;sem volt "tiszta".&#160;</P></p>

Az ügyben még rengeteg a kérdés, amit jelentleg tudunk: jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt egy kazincbarcikai lakos feljelentést tett. A Kazincbarcikai Városi Ügyészség hatáskör és illetékesség okából áttette azt a Miskolci Városi Ügyészséghez. Széllné dr. Popovics Judit városi vezető-helyettes ügyész indoklásában leírta, hogy Takács István a kazincbarcikai Dobó tér 4-7. számú társasház panelfelújítási programmjával összefüggésben kérte a vizsgálat lefolytatását, mivel álláspontja szerint úgy az állami támogatás elnyerése, mind a kivitelezés során törvénytelenségek történtek.
A feljelentésben foglaltak jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének a megállapítására lehetnek alkalmasak, mely bűncselekmény tekintetében a szükséges intézkedések megtételére a Miskolci Városi Ügyészség rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel.

Ismeretlen tettes

Dr. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy február 27-én elrendelte a Miskolci Városi Ügyészség a nyomozást jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határidejét június 27-ig meghosszabbították. Az ügyben a Vám-és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Nyomozóhivatala jár el. Jelenleg még gyanúsítottat nem hallgattak ki - tudtuk meg dr. Martossy Györgytől.

Milicz Sándor, a kazincbarcikai Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától arról értesültünk, hogy semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptak a nyomozóhatóság részéről. A Timpanon Kft. egyébként az érintett társasház közös képviselője. A társasház közössége a panelprogram teljeskörű lebonyolítására egy miskolci céggel, a Panel Partner Bt.-vel kötött szerződést. A feladat tartalmazta a pályázatkészítést, a közbeszerzési eljárás lebonyolítását és a kivitelezés műszaki ellenőrzését is. A Timpanon Kft. ezért részletes felvilágosítással nem tud szolgálni - nyilatkozta Milicz Sándor.
Sikerült utólérnünk a Panel Partner Bt.-t is. Rem Tiborné ügyvezető értetlenségét fejezte ki, jóllehet őket hivatalosan már megkeresték.
- Nem tudom igazából mi a probléma, mi az ügy háttere - mondta. - Fogalmam sincs kié a jogosulatlan előny és ki szerezte meg, hiszen hivatalos volt a közbeszerzési eljárás. Azért a tanácstalanság, mert mi sem vagyunk teljesen képben, én is kíváncsi lennék több dologra. Feltételezem, hogy a vizsgálatot kezdeményezők esetleg nem akarták a panelprogram megvalósítását - jelentette ki végezetül Rem Tiborné.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában