Helyi közélet

2008.06.06. 18:07

Új örökös tag: Kerékgyártó László

<p>Miskolc - Most először választottak örökös taggá nem művészt a Miskolci Nemzeti Színházban. Jól döntött a színházvezetés, mert szűnni nem akaró taps köszöntötte az ünnepeltet.&#160;<DIA alt="A Miskolc Nemzeti Színház évadzáró társulati ülése" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Miskolc_Nemzeti_Sz_nh_z__vadz_r__t_rsulat/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A Miskolc Nemzeti Színház évadzáró társulati ülése" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Szűnni nem akaró taps szólt Kerékgyártó Lászlónak, a Miskolci Nemzeti Színház nyugalmazott gazdasági igazgatójának, akit örökös taggá választott a színház vezetése.
Pénteken délelőtt volt az évadzáró társulati ülés a Déryné-kertben. Fedor Vilmos alpolgármester több jó hírrel szolgált, ezek közül kettő: 25 millóval emelkedett meg az éves állami hozzájárulás a működéshez. Szeptemberben megkezdi működését a tánctagozat.

Halasi Imre igazgató így fogadta a hírt: „Erre vártunk öt esztendeje. Nem fogunk ettől megrettenni.” A megrettenésre történő utalás persze tréfa. Nagy az öröm.

A társulat titkos szavazása eredményeként Bősze György és Máhr Ági lett az évad színésze, a közönségdíjat Seres Ildikó és Molnár Sándor Tamás kapta.
Elszerződött Kertész Marcella és Olasz Ági. Az új tagok: Fabók Mária, Harsányi Attila, Sípos Vera, Vida Péter színész és Vári-Nagy Nóra dramaturg.

A következő évad bemutatói: Pinokkió (zenés mesejáték, rendező Seres Ildikó), Szeget szeggel (rendező Radoslav Milenkovič), Botrány az operában (rendező Szirtes Gábor), A muzsika hangja (musical, rendező Korcsmáros György), Vőlegény (vígjáték, rendező Szervét Tibor), A kör négyszögesítése (vígjáték, rendező Korognai Károly), A sevillai borbély (rendező Halasi Imre), Ibusár (Parti-Nagy Lajos zenés-táncos huszerettje, rendező Ács János), Rose (monodráma, rendező Lévay Adina), A halál és a lányka (dráma, rendező Rolf P. Parchwitz), Tánc kádenciák (rendező-koreográfus: Kozma Attila – Krámer György).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában