Helyi közélet

2008.06.25. 13:29

Itt kevesebb, ott több hallgató

<p>Ha a Bölcsészettudományi Kar vezetői jó beiskolázási tevékenységet folytatnak, ők is juthatnak megfelelő számú, jó képességű hallgatóhoz.</p>

A természettudományos és műszaki képzésekre több hallgató juthat be az egyetemekre, mint tavaly, a társdalom–tudományi szakokra viszont kevesebb diákot vesznek fel, döntött kedden a Felsőoktatási Kerekasztal. Hogyan érinti a változás a Miskolci Egyetemet? – tettük föl a kérdést dr. Szűcs István tanulmányi rektorhelyettesnek, aki elmondta: az intézmény pár évvel ezelőtt igazi universitásszá alakult, ezért most előnyös helyzetben van. Hiszen ha a humánszakok keretszáma csökken, a műszaki szakoké nő, a veszteség és a nyereség kiegyenlíti egymást. Sőt az is lehet, hogy összességében pluszlétszámmal számolhat az egyetem.

Új szakok

A kedden nyilvánosságra hozott számok azonban országosak, lehet, hogy a miskolci intézmény nem érez majd meg belőle semmit, tette hozzá az egyetemi vezető. Sőt, ha a Bölcsészettudományi Kar vezetői jó beiskolázási tevékenységet folytatnak, ők is juthatnak megfelelő számú, jó képességű hallgatóhoz. A Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar pedig új szakok akkreditáltatásával próbálja meg kompenzálni a pedagóguspálya iránti csökkenő érdeklődést, tudtuk meg. A Miskolci Egyetem biztonságát az is erősíti, hogy számos mesterszakot sikerült akkreditáltatnia, és sok szak akkreditáltatása van még folyamatban, tette hozzá a rektorhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában