Helyi közélet

2008.06.24. 17:59

Gyógyító-közösségi együttlét leukémiás gyerekeknek Sárospatakon

<p>Sárospatak - Egy hét gondtalan együttlét, játékos tanulás, és mind eközben gyógyító terápia lukémiás gyerekeknek Sárospatakon. "Ezek a gyerek sokszor éveket töltenek elzárva külvilágtól, közösségi együttléti lehetőségük nincsen."&#160;<DIA alt="Gyógyító terápia lukémiás gyerekeknek Sárospatakon 2008.06.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gy_gy_t__ter_pia_luk_mi_s_gyerekeknek_S_ros/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gyógyító terápia lukémiás gyerekeknek Sárospatakon 2008.06.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/leukemias-gyerekek-tabora-sarospatakvideo-1.MOV/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/leukemias-gyerekek-tabora-sarospatakvideo-2.MOV/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/leukemias-gyerekek-tabora-sarospatakvideo-3.MOV/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Első alkalommal rendezik meg a Tündértánc élményterápiás tábort ezen a héten a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvánnyal közösen.

Daganatos, leukémiás, csontvelőtranszplantált- gyerekek egy hétig a sárospataki Tengerszem Campingben vesznek részt a programokon, ahova egy szülő is elkísérhette őket. Pásztor Marianna táborvezető elmondta, hogy ezek a gyerek sokszor éveket töltenek elzárva külvilágtól, közösségi együttléti lehetőségük nincsen. Itt sorstáraikkal együtt, csoportterápián vesznek részt. A gyógyító technikák elsajátítása mellett kézműves foglalkozások, sportolás és fürdőzés, drámapedagógiai játék, fakultatív kirándulások szolgálják a gyerekek kikapcsolódását és segítik elő gyógyulásukat. A tábor ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában