Helyi közélet

2008.06.03. 10:45

A Vörös-tónál túráztak az ózdi középiskolások

<p>Ózd - Az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 9. G osztálya és tanáraik – Heiling Jolán és Vasas Attila - május 28-án csodálatos élményt élhetett át.</p>

A természettudományok tantárgyhoz kapcsolódóan az Aggteleki Nemzeti Parkba látogattunk el – tanítás után, közölte Tuza Ottó igazgató.

A Vörös-tói túrán vettek részt, amely délután 3-kor indult és közel 2 óra múlva tértek vissza a felszínre. A túravezető, egy kedves fiatal hölgy, nemcsak szakszerű előadást tartott, hanem minden kérdésükre is szívesen válaszolt.

A túra során szebbnél szebb cseppköveket, fantasztikus képződményeket csodálhattak meg, amelyeket különleges fantázianevekkel láttak el. Például: süllyedő hajó, sárkányfej, lokomotív, szomorúfűz, üvöltő medve, mesevilág kapuja.

Megtekintették hazánk – a világ 17. – legnagyobb álló cseppkőoszlopát, amely 20 méteres és 800 tonnás és egy karácsonyfához hasonlít. Az óriások termében élvezhették egyrészt a barlangi sötétséget, majd Vangelis zenére pompás fényjátékot. Ez mindannyiukra nagy hatást tett.

A túrát követően még a Jósva forrásnál is jártak, majd a szépen kialakított játszótéren, mint a kisgyerekek, gyermeki örömmel szórakoztak. Kipróbálták a hintákat, a csúzdákat és a lipityókákat is.

Mindannyian nagyon jól érezték magukat, sok-sok élménnyel gazdagabban tértek haza. Következő kirándulásuk a keleméri Mohos-tavakhoz vezet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában