Helyi közélet

2008.05.15. 07:55

Síncsavarokat szedtek ki Sajóbábonyban is

<p>Sajóbábony - A Dankó Pista út mögötti vasúti pályából loptak ki csavarokat gyerekkorú személyek Sajóbábonyban a közelmúltban. Az ügyben nyomozás indult. <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Szerencsen nemrég a vasúti sínekből szerelték ki és lopták elé a sínrögzítő csavarokat, de azokat az elkövetőket tetten érték és közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt már folyik az eljárás az ügyben.

Most is közlekedésbiztonsági veszélyeztetése miatt indult nyomozás a közeli napokban, de immár a Sajóbábonyban történt csavarlopás ügyében. Hivatalosan meg nem erősített információ szerint több 14 év alatti gyerekkorú fiú szedte ki és lopta el a vágányokat rögzítő csavarokat. Azt nem tudni, hogy miért tulajdonították el a csavarokat.

Talán felnőttkorú fémtolvajok állnak a háttérben, akik úgy gondolják, hogy amennyiben büntetőjogilag felelőssé nem tehető gyerekekkel lopatják el, szereltetik ki a használtfém piacon kevés pénzért eladható csavart, akkor megúszható a büntetés. Ha ez bebizonyosodna, akkor azonban felbujtóként is büntetést kaphat a felnőtt, sőt kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást indíthatnának ellenük.

Kapcsolódó cikkek:

Kiszedték a sínrögzítő csavarokat Szerencsen
A vasúti síneket talpfához leszorító csavarokat szedtek ki Szerencsen fémhulladék gyűjtők - elkapták őket. Nemcsak tolvajlás, hanem börtönévekkel fenyegető, vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indult eljárás...  

Fél év után kerültek elő a fémtolvaj maradványai
A rendőrök a család beszámolójában adott hibás kiindulópont miatt nem találták meg korábban azt a férfit, akinek nemrég csak a csontjai kerültek elő.

Lyukakat "csinált" az útra, de rajtavesztett
A fémtolvaj, mintha érezte volna a lebukás közelségét, ezért villámgyorsan kipakolta a szajrét.

A gátakon a lopás az úr
Mindent lopnak, ami fém. Zsilipek, csappantyúk, sorompók tűnnek ... tetten érés nem volt, így egy tolvajt sem sikerült elfogni – tudtuk meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában