Helyi közélet

2008.05.08. 13:10

Pénzbírsággal büntették a barcikai kórházat

<p>Kazincbarcika - Háromszázezer forintos pénzbírsággal büntették a Kazincbarcikai Városi Kórházat, mert januárban egy idős beteg műtéti előkészítés közben leesett a műtőasztalról.</p>

Egy órával később a 80 esztendős asszony meghalt, de az orvosszakértői vizsgálat szerint nem az esés miatt, hanem súlyos betegsége következtében. A barcikai kórházat azért büntették meg, mert nem figyeltek eléggé a súlyos beteg asszonyra a műtéti előkészítéskor - hangzott el az egyik kereskedelmi televízióban.

Nem fellebbeznek

Az egészségbiztosítási felügyelet 300 ezer forintos bírságáról úgy nyilatkozott lapunknak dr. Trencsényi Erzsébet, a Kazincbarcikai Városi Kórház főigazgatója, hogy nem fellebbeznek az ügyben. A szakértői vélemény kimondta, hogy a 80 éves hölgy természetes halállal halt meg tüdőembóliában. Miközben rögzítették, akkor kapta az embóliát és az 50 kilogrammos asszisztens nem tudta megakadályozni, hogy a 100 kilós asszony hirtelen mozdulatától ne zuhanjon le. Ritkán fordul elő egyébként, hogy valakit műtéti előkészítés alatt érjen tüdőembólia, ha nincs a véletlenek sorozata biztos nem esett volna le az idős beteg. Elfogadjuk a felügyelet döntését és a jövőben igyekszünk még körültekintőbben odafigyelni a betegekre - jelentette ki végezetül dr. Trencsényi Erzsébet.

B. Gy.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában