Helyi közélet

2008.05.13. 11:54

Nagyköveti vizit Tokajban

<p>Tokaj - Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete édesanyjával látogatott Tokajba, ahol a polgármesteri hivatalban Májer János polgármester és felesége fogadta.</p>

A megbeszélésen Ranjit Rae nagykövet úr megkülönböztetett figyelmet szentelt a magyar történelemnek, a tokaji borvidéknek és a Trianon után bekövetkezett változásoknak a borvidék életében.

Kérésének megfelelően látogatást tett a Kulturális Konferencia Központban, ahol megtekintette az egykori zsidó honfitársaink életmódjáról szóló kiállítást, és a projektzárás utáni Paulay Ede Város színházban. Ezekben az objektumokban, Dévald István, a művelődési központ vezetője kalauzolta a diplomatát. A magas rangú diplomata látogatást tett a Tokaji Múzeumban is.

Ranjit Rae felajánlotta, hogy a szüreti fesztivál során segít megszervezni a diplomatafeleségek találkozóját- és a felvonulását a Tokaji Szüreti Napokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában