Helyi közélet

2008.05.16. 10:25

Mátyás király lesz Boborjánból Diósgyőrben

<p>Miskolc - A Diósgyőri Várfesztivál idei rendezvénysorozatának nyitányaként szombaton egész nap vidám reneszánsz kavalkáddal köszöntik a kibontakozó tavaszt, a természet újjászületését.</p>

A Diósgyőri Várfesztivál idei rendezvénysorozatának nyitányaként szombaton egész nap vidám reneszánsz kavalkáddal köszöntik a kibontakozó tavaszt, a természet újjászületését. A „Királynék tavasza – Reneszánsz nap” Beatrix udvartartásába kalauzolja el a látogatókat. Most a pajkosságé és a humoré a főszerep: a szervezők Mátyás király szerepére Besenyő Pista bácsi kedvenc Boborjánját, Dolák-Saly Róbertet kérték fel, aki magával hozta a társulatból Szászi Mónit és Pethő Zsoltot is...

Délelőtt 11 órakor Mátyás és Beatrix udvartartásának és lovagjainak bevonulásai ceremóniája ígérkezik különleges meglepetésnek, ami nem is csoda a közreműködők ismeretében... A felső várban zajló programok felidézik a reneszánsz palota XV. századi hangulatát: többek között gólyalábasok, a Pavane zászlóforgatók, a Reneissance Consort, a Olaudius énekegyüttes és az Igriczek gondoskodnak a kitűnő hangulatról. A királyi fogadóban korabeli pecsenyékkel (mézes-gyömbéres csirkemell, vörösboros vadpörkölt) és hűsítő italokkal várják az udvari népet. Az apródkorúak a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend apródiskolájában próbálhatják ki ügyességüket a fegyverforgatásban.

Éjszakai vártúra

A tudomány embereit az alkimisták titkos kamrája (Universitas Miskolcinensis), az ezoterikus szemlélet rajongóit pedig a lelki patika (Lui Padre mestermágus) várja. Végül, de nem utolsó sorban: a Szerencse Háza — Reneszánsz Kaszinó korabeli játékokkal várja ajátékos kedvűeket, A programok az este fél 9-kor induló exkluzív éjszakai vártúrával zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában