Helyi közélet

2008.05.26. 13:53

Újra Miskolcon a 100 Tagú Cigányzenekar

<p>Miskolc - A 100 tagú Cigányzenekar legnagyobb titka, hogy nem is száz tagból, hanem legalább 150 olyan muzsikusból áll, akik a világ minden táján megállják a helyüket.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-100-tagu-ciganyzenekar/cn/boon-news-em_01-20080526-013257"><STRONG><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" />&#160; </STRONG><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/ciganyok.pdf"><STRONG>A 100 Tagú Cigányzenekarról</STRONG></A><STRONG> [.pdf - 36KB]</STRONG></A></p>

Beke” Farkas Nándor, a zenekar életét szervező egyesület főtitkára, egyben az együttes menedzsere mondta: olyan ez, mint a Real Madrid, itt a kispadon is világsztárok ülnek.
A zenekar létrejötte meglepő módon egy szomorú eseményhez kötődik: id. Járóka Sándor, az akkori prímáskirály 1985 áprilisában tartott temetéséhez. Az ötlet néhány muzsikus agyából pattant ki, akik játszottak abban a több száz zenész alkotta alkalmi zenekarban, amelyik végső útjára kísérte a zenészóriást. Még ez év novemberében létre is jött az együttes, Budapest Cigányzenekar néven, de ismertté főleg 100 Tagú Cigányzenekarként vált, s az elmúlt 23 évben sikerült valódi hungarikummá kinőni magukat.

Lesz jegy

Mendemonda kapott lábra a városban: azt hallani, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar július 5-én, a Jégcsarnokban tartandó koncertjére már most elkelt minden jegy. A jegyhiányt azonban Szabó Marcell, a koncertet szervező Rendezvényiroda Kft. ügyvezetője cáfolta. Mint mondta, rendeltek még bilétát, hogy aki – vagy személyesen, vagy interneten keresztül a www.regiorendezveny.hu oldalon – szeretné megvenni a jegyét, megtehesse. Szabó Marcell elmondta még: ha szükséges, két előadást tartanak, de senki nem maradhat az ajtók előtt.

Előfizetőink korlátozott számban, kedvezményesen vásárolhatnak jegyet az előadásra szerkesztőségünkben. (Miskolc, Zsolcai kapu 3.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában