Helyi közélet

2008.04.03. 13:14

Olvasói levél: "Galambok mindenhol"

<p>Az utóbbi években városszerte sok lakóépületet újítottak fel. A lakók örülnek ennek, de nem mindenki öröme lehet felhőtlen, mert az épületek ablakaiba hamar odaszoktak a galambok. Pedig apró dolgokkal távol lehet tartani őket. - <STRONG>írja olvasónk.</STRONG></p>

A közmondás azt mondja, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Én ezt tovább bővíteném az élőlényekre és a környezetünket díszítő tárgyakra, amellyel városunkat – beleértve lakótelepünket is – szépítik, barátságosabbá varázsolják a dolgos kezek. Amiért tollat ragadtam, az a galambok kérdése. 2006-ban szépen felújították a bérházunkat – szigetelés, színezés, párkány-csere, rácsok festése. Örültünk, hiszen esztétikus és gazdasági szempontból is kifizetődő. Eddig minden rendben is van.

Az én nagy szívfájdalmam viszont az, hogy a galambok igencsak odaszoktak az ablakpárkányok és az erkélyszélek peremére. Igaz, hogy ezeken a helyeken a lakásban évek óta nem laknak. Finoman szólva – csak befektetésként vannak. Semmi problémám nem lenne ezzel, ha nem okoznának felesleges és gusztustalan munkát a galambok. Nem is beszélve az egészségről. Az is igaz, hogy ők is értelmes lények, ezért ott tanyáznak, ahol nem észlelnek mozgást. A bejárati ajtó előtt levő lépcsők fölöttébb „díszítve” vannak nyomaikkal. El lehet képzelni, hogy a takarító hölgy milyen örömmel mossa fel – naponta akár többször is – a feljáratot. Felújítás címén havonta 2550 forintot fizetek be, de már most újra lehetne festeni az erkély falát, sőt az ablakaim is össze vannak piszkítva. Nem gondolom, hogy továbbra is kötelességem lenne elszenvedni és tűrni ezt.

Szeretném, ha valaki ezeknek a lakástulajdonosoknak a tudomására hozná, hogy tegyenek fel az erkélyükre és az ablakok elé valamiféle libegő csíkokat, amit a szél mozgatni tud, és amitől a galambok megrémülnek és elrepülnek onnan. Ha nem tesznek így, akkor sajnos még az is előfordulhat, hogy a lejjebb lakó szellőztetés esetén még a szobában is szembesül a nem kívánt piszokkal. Én például nem tudok az erkélyen ruhát szárítani, mert az ürülék rá pötyög. Az erkély viszont a tulajdonom, és szeretném használni. A leírtak kapcsán persze felmerülhet a kedves olvasóban az, hogy „ez nem nagy ügy”. De akkor én megkérdezném, hogy ha őt érintené ez a probléma, akkor is ugyanezt mondaná?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában