Helyi közélet

2008.04.14. 14:25

MVM-ügy: Letelt a határidő... És?...

<p>Budapest, Miskolc - Letelt a határidőül megszabott hétfő déli 12 óra. Mint megírtuk – és videóinterjúnkon is elmondja Káli Sándor –, Miskolc polgármestere ezt az időpontot szabta meg, ameddig várja a Magyar Villamos Művek válaszát...&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/futoeromu-vasarlas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Letelt a határidőül megszabott hétfő déli 12 óra. Mint megírtuk – és videóinterjúnkon is elmondja Káli Sándor –, Miskolc polgármestere ezt az időpontot szabta meg, ameddig várja a Magyar Villamos Művek válaszát: mikor köthet adásvételi szerződést az önkormányzat (cége: a Mihő) a villamosművekkel a Miskolci Fűtőerőmű megvásárlására. A polgármester reggel úgy nyilatkozott, hogy ellenkező esetben az önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezd, a miskolciak támogatását kérve. Továbbá: a miskolci MSZP-s országgyűlési képviselők parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, annak kiderítésére, miért tanúsít ellenséges magatartást Miskolccal, az önkorményzat cégével szemben az MVM, miért nem jó neki Miskolc pénze, miért nem élhet a város elővásárlási jogával, miért ragaszkodik az MVM az általa megtalált vevőhöz.

Nos, délután negyed 3-ig „semmi nem történt”. Az idézőjelet az indokolja, hogy folynak még a háttértárgyalások – tudtuk meg Miskolc polgármesterétől. Hogy meddig, és milyen eredménnyel, azt nem lehet tudni. Ígéretünk van arra, hogy amennyiben döntés születik, arról mihamarabb tájékoztathatjuk portálunk látogatóit. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy tudomása szerint hétfőn nem írja alá a szerződést az MVM és az Elmib

Kedden egyébként Miskolcra látogat annak a cégnek – az Elmibnek – az elnöke, amely vevőként jelentkezett az MVM-nél a fűtőerőműre (annak 99,6 százalékos tulajdonára). A Borsod Online megszólaltatja majd az Elmib elnökét.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában