Helyi közélet

2008.04.03. 13:14

Mindenképpen fizetnie kell a miskolci robbanást okozó férfinak

<p>Miskolc - A vízművek a robbanást előidéző férfire terheli a csőcsere költségeit Miskolcon. 2 és 4 millió forint közé becsülik a szakemberek a múlt heti robbanás után a csatornarendszerben keletkezett kárt.&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robban_s_az_Avasalja_utc_ban_2008_03_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Robbanás az Avasalja utcában 2008.03.30." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robbant_s__k_rh_z_2008_03_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Robbantás, kórház 2008.03.30." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/avasalja/members.boon_szerkesztoseg/flv-robbanas1-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/avasalja/members.boon_szerkesztoseg/flv-robbanas2-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Azt egyelőre még nem tudták a vízműveknél megmondani, hogy a helyreállítás költségeit kifizeti-e a biztosító. Ha nem, akkor várhatóan a teljes költséget a férfire terhelik, aki a csatornába beleöntötte a rovarirtó vegyszert. Az 500 ezer forintos önrészt viszont mindenféleképpen a férfinak kell majd megfizetnie, akkor is ha fizet a biztosító - nyilatkozta a Vojtilla László, a MIVÍZ kft. ügyvezető igazgatója.

Miskolcon, az Avasalján az elmúlt hét végén történt robbanás a csatornahálózatban. A balesetet az okozta, hogy a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A vegyszer vízzel elvegyülve robbanást okozott. A csatornarendszer 80 méter hosszan rongálódott, de a detonációban több épület is megsérült.

A robbanás után több tucat ember került megfigyelésre kórházba a mentésben résztvevő katasztrófavédelmisek és rendőrök közül, de azóta már mindenkit kiengedtek.

Kapcsolódó cikkek:

  • Csatornarobbanás miatt már senki nincs kórházban
    Valamennyi, a miskolci csatornarobbanás kapcsán a megyei kórházba került személy elhagyta a toxikológiai osztályt szerdán. A vizsgálatok alapján nem feltételezhető, hogy maradandó egészségkárosodást okozott volna a szer...
  • Jegyzetünk: "Érthetetlen"
    Az apával beszéltem. Ott ült vasárnap kora délután nem messze a házuktól, a járdán. Borostásan, kopottan, szánnivalóan. Abban maradtunk, hogy nem idézem a szavait. Mondtam: nem akarok ártani. Ha akarnék, se tudnék, de szerintem nagy bajban van a fia. Azt hiszem, ő is így látja. Ők is így látják.  Szabados Gábor jegyzete.
  • "Azonnal oltsa el a cigarettát!"
    Negyvennégy embert láttak el szombaton a megyei kórházban. Közöttük néhány volt a „civil”, a többiek rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmisek, vízművesek. Hármukat kérdeztük a kórházban.
  • A robbanás helyszínéről és a kórházból jelentjük
    Vasárnap kora délután jártunk a miskolci Avasalja utcában, a lezárt útszakaszon is. A lakóházak még mindig üresek, gazdáik rokonoknál kaptak helyet még szombaton, amikor evakuálták őket.
  • Gázrobbanás-sorozat Miskolcon az Avasalja utcában
    A rendőrség lezárta az Avasalja utcát Miskolcon, mert a szennyvíz csatornában történt gázrobbanás miatt, a csatorna csöveken keresztül az épületek fürdoszobáiban is vészhelyzet alakult ki.
  • Miskolcon szabad az Avasalja
    Vasárnap délután fél 5 körül a katasztrófavédelem értesítette azokat az Avasalja utcaiakat, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat, hogy feloldották a zárlatot, visszaköltözhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában