Helyi közélet

2008.04.14. 10:08

Jobb félni...

<p>Bár a Borsod Online-on olvasható villámvoksra (Ön figyeli a jelzőtáblákat, ha megszokott útvonalon vezet?) a válaszadók többsége (59 százaléka) igennel válaszolt, azért van okunk aggodalomra. <STRONG>Hajdu Mariann jegyzete.</STRONG></p>

Az autósok nem sokkal kevesebb mint fele ugyanis nemmel voksolt, valószínű, úgy érzik, már vakon is elvezetnének az említett szakaszon. Ám most jobb az óvatosság. Hiszen hiába tudjuk tábla nélkül is, hogy elsőbbségünk van, ha egy vidékről érkező nem tudja.

Manapság előfordulhat ugyanis, hogy hiányzik reggelre a megszokott jelzőtábla. "Nagyüzemben" folyik ugyanis a lopás, (az egyik hiányzó tábla csonkjainál jártunk), az elvágott acélcsöveken nyoma sincs roncsolásnak, és egyetlen magasságban vágódott el mindegyik tartóoszlop: valószínű, nagy teljesítményű vágóberendezést használtak az elkövetők. Az is jellemző, hogy egy-egy akció alkalmával 25 kilométeres körzetben több tábla is eltűnik. A szakemberek szerint szervezett bűnözésről lehet szó.

És az is tény, hogy a tettesek vannak lépéselőnyben. A közútkezelők már nem bírják tartani az iramot, a táblák pótlására egyrészt nincs elegendő pénz, másrészt hosszabb ideig tart némelyik legyártása. Vagyis egyet tehetnek, figyelmeztetnek minket, vigyázzunk!

- Hajdu Mariann-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában