Helyi közélet

2008.04.16. 06:15

Hogy is jár Miskolc?

<p>Rokonszenves fiatalember Tóth Balázs, az Elmib igazgatósági elnöke, rokonszenvesek a szavai, amelyekkel megnyugtatja a miskolciakat. Nem akarja a cég elvinni azt a hasznot, amit a fűtőerőmű termel majd, hanem a profitot, úgy ahogy van, beforgatják a miskolci távhőrendszer korszerűsítésébe. <STRONG>Szabados Gábor jegyzete.</STRONG></p>

Ami által jelentős megtakarítás érhető el. Az ő hasznuk amúgy az (lenne, amennyiben tényleg megvehetik a MIFŰ-t), hogy áramszolgáltatóként biztos piaccal rendelkeznek, rengeteg önkormányzatot szolgálnak ki.

Ott vajon mit mondanak? Mármint azoknak az önkormányzatoknak? Hogy „rájuk terhelik” a miskolci fejlesztéseket? Avagy: ott se törekednek különösebb haszonra, épp csak kicsire? Okos, gondos, hosszú távra tervező kapitalista módjára?

Ki találkozott már ilyennel?

Van azért Tóth Balázs mondatai között olyan, amely elsőre nem pontosan értelmezhető. Másodikra és harmadikra se. Hogy 20 százalékos távhőár-csökkentésre látnak esélyt. Ez ugye nem azt jelenti, hogy okvetlen meg is csinálják? Pláne, hogy van ott még egy kitétel: ha sikerül megállapodni a feltételekről (garanciákról) az önkormányzattal és a Mihővel.

Ha nem, hát nem.

Történelmietlen kérdés a mi lett volna ha? Mi lett volna, ha az MVM nem adja el a fűtőerőművet? Akkor ő visz el a pénzt.

Miskolc tehát így is, úgy is jól jár? Ilyen csak a mesében van.

-Szabados Gábor-

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában