Helyi közélet

2008.04.14. 12:14

Elmib: "politikai nyomásgyakorlás"

<p>"Az ELMIB csoport tiltakozik az ellen, hogy Miskolc polgármestere politikai nyomásgyakorlással igyekszik megakadályozni egy szakmai befektető törvényes tulajdonszerzését..."</p>

Déli 12 óra előtt 4 perccel kaptuk az Elmib közleményét, amelyben tiltakozik az ellen – mint fogalmaznak –, hogy Miskolc polgármestere politikai nyomásgyakorlással igyekszik megakadályozni egy szakmai befektető törvényes tulajdonszerzését.

Az alábbiakban teljes terjedelmében olvasható az Elmib közleménye:
„A miskolci polgármester közleményével kapcsolatban az ELMIB csoport a következőket nyomatékosítja:
Az ELMIB csoport tiltakozik az ellen, hogy Miskolc polgármestere politikai nyomásgyakorlással igyekszik megakadályozni egy szakmai befektető törvényes tulajdonszerzését.
Az ELMIB csoport a demokrácia megcsúfolásának azt tartaná, ha mint jogszerű vevőt politikai okokból zárnák ki az ügyletből.
Az ELMIB csoport mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően, az üzleti etikát maradéktalanul betartva jár el a Miskolci Fűtőerőmű Kft. 99,6 százalékos részesedésének megvásárlása során.
Az ELMIB csoport ismételten hangsúlyozza, hogy azt követően vált teljes jogú vevővé, hogy a miskolci önkormányzat közvetett tulajdonában álló Miskolci Hőszolgáltató Kft. nem élt a jogszabályok adta lehetőségével, és nem teljesítette a Miskolci Fűtőerőmű Kft. megvásárlásának feltételeit. Az ELMIB csoport aláírt szerződéssel rendelkezik az üzletrész megvásárlására.
Az ELMIB csoport továbbra is kész együttműködni Miskolc Önkormányzatával a kedvezőbb árú lakossági távhőszolgáltatás elérése érdekében, és fenntartja, hogy számításai szerint megfelelő irányú befektetésekkel a miskolci távfűtési költségeket akár 20 százalékkal is csökkenteni lehetne. A lakossági távhő-szolgáltatás árát ugyanakkor – mint korábban is jeleztük – nem a Miskolci Erőmű, vagy annak tulajdonosa, hanem Miskolc Önkormányzata határozza meg saját hatáskörében.
ELMIB Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt.”

Kapcsolódó cikkek:

  • Káli Sándor az MVM-ügyről
  • Mégsem Miskolcé lesz az erőmű?
  • Csapataink harcban állnak
  • Szemben a kormánnyal és Miskolccal
  • MVM vs Miskolc: most akkor mi van?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában