Helyi közélet

2008.04.25. 17:49

A rekortánért aggódik a volt elnök

<p>Miskolc - A diósgyőri stadion atlétikai pályájának megmentését javasolja a Diósgyőri VTK egykori, nagy tekintélynek örvendő elnöke, Tóth Lajos.</p>

Portálunkon és az Észak-Magyarországban többször írtunk már a diósgyőri stadion átépítési terveiről, s arról, hogy a DVTK megalakításának 100. évfordulójára, 2010-re új arénával akarják megajándékozni a szurkolókat. Írásainkat érdeklődéssel olvasta a Tokajban élő Tóth Lajos, aki több évig töltötte be a piros-fehérek társadalmi elnöki tisztét.

A napjainkban már nyugdíjas, 74. évében járó hajdani sportvezető a hetvenes-nyolcvanas években felelős tisztségeket töltött be a nehéziparban, többek között a Lenin Kohászati Művekben is. Nevéhez fűződik többek között a stadion rekortán pályájának megépítése és a súlyemelő csarnok rekonstrukciójából is kivette a részét. Tevékenysége akkori árakon több tíz millió forintot hozott a diósgyőri sportélet "konyhájára".

Ne tüntessék el

Tóth Lajos most aggódik és ezért felemelte a telefont: "Nyugat-Európában is sok olyan stadion van, amelyik atlétikai pályával ellátott - kezdte. - Ezekben jól megfér egymás mellett a labdarúgás és a sportok királynője. A DVTK-t nem lehet a Real Madridhoz, vagy a Manchester Unitedhez hasonlítani, ezért azt javaslom: ne tüntessék el a rekortánt."

A volt elnök szerint ilyenre csak azok képesek, akik életükben soha nem építettek egyetlen pályát sem, szavai szerint: "Rombolni könnyű... Olvastam az Észak-Magyarországban, hogy multifunkcionális komplexumról álmodnak, miközben rendezetlenek a tulajdonviszonyok, s mintha olimpián törnék a fejüket."

Tóth Lajos kalkulációja szerint egy új rekortán felépítése meghaladja a 100 millió forintot, s ennek költségét senki nem fogja magára vállalni. "Ifjúsági sporttelep, MVSC- és MEAFC-pálya, esetleg a Szentpéteri kapuban lévő sportiskolai bázis? Hibás a koncepció, hagyomány nélkül ugyanis nem megy! A DVTKstadionban atlétagenerációk és olimpikonok nevelkedtek, ezért ha tényleg lesz új aréna, akkor emeljék magasabbra a lelátót és hagyják békén a műanyagot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában