Helyi közélet

2008.03.18. 07:14

"Aki menni akar, hát menjen" - mondta a CKÖ elnöke

<p>B.-A.-Z. megye - A kanadai követség, és a külügyminisztérium ajánlott felvilágosító fórumot a Kanadába kivándorolni szándékozó cigány kisebbségieknek. A B.-A.-Z. Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat azonban nem akarja befolyásolni roma testvéreit</p>

Nem akarjuk befolyásolni roma testvéreinket abban, hogy menjenek, vagy ne menjenek Kanadába. Ezért nem szervezünk fórumot - erről Bordás Géza a B.-A.-Z. Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (MCKÖ) elnöke nyilatkozott lapunknak, amikor hétfőn este arról kérdeztük: igaz-e hogy megyénkbeli cigány kisebbségiek is ki akarnak menni Kanadába? Mint megtudtuk, a napokban tartott elnökségi ülést az MCKÖ, ahol ismertették a megkereső levél tartalmát, amiben közlik: nemcsak a romáknak, hanem másoknak is szólna a felvilágosító fórum, ahol elmondanák, hogy mi vár Kanadában a kiutazóra, az ott munkát vállalóra. Ismeretei szerint egyébként máshol Kanada mellett Újzéland neve is elhangzott, mint célpont. A megyéből - a területi CKÖ szervezetektől, mint Miskolc, Putnok, Szikszó, Arnót, Taktaszada vagy Ózd - azonban egyelőre egyetlen személy sem jelezte, hogy el akarna menni. Ha mégis mennének, csak dolgozni akarnak, és munkát találni. A kivándorlás semmiképpen nem jöhet szóba egyelőre - szögezte le az elnök.

Kapcsolódó cikkek:

  • Kanadába vándorolnak a borsodi romák?
    Borsod megye több városából, Miskolcról, Sajószentpéterről és Kazincbarcikáról is arra készül több család, hogy kivándorolnak a vízummentes Kanadába a romák közül. A családokból egyelőre csak a férfiak mennének.
  • Malmö után irány Kanada?
    Változatlanul reménytelennek tartják az itthoni kilátásaikat azok a romák, akik hazatértek Svédországból.

  • Roma holokauszt kárpótlás - több száz gyanúsított
    Tizenkét megyében és Budapesten is vádemeléssel zárultak a roma-holokauszt kárpótlási ügyeiben indított nyomozások. Országszerte több száz embert gyanúsítanak illetve vádolnak a csalássorozat kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában