Helyi közélet

2007.12.05. 15:01

Két hó késés: jön a végrehajtó?

<p>Miskolc - Mi lehet az oka, hogy a miskolci önkormányzat végrehajtóval fenyegette meg olvasónkat decemberben, mert a szeptember 15-i határidőig nem fizette ki a súlyadót. Mi a sietség oka? Talán csődközelben van az önkormányzat? <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/az-adozas-rendjerol-szolo-torveny-2003/cn/boon-news-em_01-20071205-024617"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az adózás rendjéről</B></A></p>

Agorás levelezőnk kérdezi lapunk internetes levelező fórumán, mi lehet az oka, hogy a miskolci önkormányzat végrehajtóval fenyegette meg decemberben, mert a szeptember 15-i határidőig nem fizette ki a súlyadót. Mi a sietség oka? - kérdezi levelében. – Talán csődközelben van az önkormányzat?

Az adózás rendjéről szóló törvény meghatározza, hogy mit kell tenni késedelmes fizetés esetén, mondta Kakas Zoltán az adóosztály csoportvezetője. (A 2003-as 92-es törvényre hivatkozik.) Ebben az olvasható – folytatta – , hogy a késedelem után haladéktalanul meg kell indítani a behajtást. Az adók esetén a törvény megfogalmazza a hatásköri kijelölést: a díjakat az önkormányzat hajtja be.
Megkérdeztük, nem túlzás-e két és fél hónap késedelem után végrehajtóval aláírt figyelmeztető levelet küldeni. Kakas Zoltán azt válaszolta, hogy az önkormányzat nem tudja tologatni a kinnlévőségeit, főleg hogy év vége közeledik, és közeleg az éves zárás. Hogy mekkora összegről lehet szó, nem tudta megmondani, de az tény, hogy az összeg nem viszi csődbe az önkormányzatot. A csoportvezető szerint biztos, hogy nem megy ki lakásra a végrehajtó a felszólítottakhoz a napokban.

– A levél bizonyos figyelemfelhívás is, ha valaki elfelejtkezett volna a csekkről, akkor figyelmeztet rá. Azt tesszük, amit minden évben szoktunk, erről szól a törvény – hangsúlyozta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában