Helyi közélet

2007.12.15. 08:24

Új közösség formálódik Barcikán

<p>Kazincbarcika - Az összevont iskolák pedagógusai, dolgozói közelebbről is megismerhették egymást.</p>

Dunnahajból ügyes kezek varrták azt a négy ludat, mely a közelmúltban egy „csokorba” kötve, négy kazincbarcikai iskola nevével ellátott szalagot viselt a nyakán: Ádám-Herman-Dózsa-Gárdonyi. A Márton-napi vigasságot a házigazda Dózsa György Tagiskola azzal a nem titkolt szándékkal szervezte, hogy az összevont iskolák pedagógusai, dolgozói közelebbről is megismerhessék egymást. Már a belépésnél minden intézménynek megkülönböztető jelzést kellett viselnie. Volt aki szalaggal, pom-pom kitűzővel vagy épp humorosan, egyszerű ruhacsipesszel jelezte, honnan jött.

Nehéz döntés

A szervezők nem mindennapi programmal készültek. A műsorban diákok, nevelők együtt énekeltek, zenéltek, táncoltak, mely jócskán volt fűszerezve humorral is. A Márton-napi borral jól csúszott a bőséges vacsora, melyet igazi csapatjáték követett. Keresztrejtvények, kvízjátékok várták a csapatokat, volt, aki a siker érdekében telefonos segítséget is kért. A játék hevében senkit sem zavart, hogy báli ruhában, öltönyben kellett töklámpát faragni. Ezután következett a karaoke-verseny, melyre az alkalmi énekegyüttesek lázasan készülődtek. Az Edda-, Bikini-, Hungária-, Szandi-, Charley-számokat fergeteges ováció kísérte. A zsűri igen nehezen tudott dönteni, hisz a versenyzők váratlan koreográfiákkal kápráztatták el a közönséget.
A tombolasorsolás közben mindenki megpihenhetett egy kis időre, aztán már húzta is a talpalávalót az L-Trió együttes. A Vakegér korcsma folyamatosan gondoskodott arról, hogy a torka senkinek se maradjon szárazon. A jósda titokzatos szobája előtt is tolongtak, hisz sokan voltak kíváncsiak jövőjükre. Mindenki talált kedvére való szórakozást. A Márton-napi ludak hajnalig ropták a táncot, alig lehetett őket elkergetni. A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik munkájukkal, felajánlásaikkal és ottlétükkel hozzájárultak e fantasztikus hangulatú, közösségépítő és -formáló bál megrendezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában