Önbíráskodás

2024.03.06. 11:09

Nem kapott bért, betörte a főnöke orrát

Odament a vállalkozó autójához, kinyitotta az ajtót, felelősségre vonta a munkabér elmaradás miatt és több alkalommal ököllel arcon ütötte.

Boon.hu

Fotó: New Africa

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt, aki elmaradt munkabére kifizetését úgy követelte az őt alkalmazó vállalkozótól, hogy ököllel többször arcon ütve orrcsonttörés sérülést okozott.

Megállásra kényszerítette

A vádirat szerint a vádlott egy egyéni vállalkozó alkalmazásában állt, azonban 2023 november elején felmondással megszűnt a munkaviszonya, esedékes munkabérét pénzintézeti problémákra hivatkozva a vállalkozó nem fizette ki.  

A hónap közepén a reggeli órákban személygépkocsijával elindult azzal a céllal, hogy megkeresi volt munkaadóját és kifizetteti vele a neki jogosan járó munkabérét. Kazincbarcika belterületén haladt, amikor észrevette az autójával közlekedő férfit, mellé ment, majd megelőzte és az úttesten keresztbe fordítva gépjárművét megállásra kényszerítette.

Többször megütötte 

Kiszállt a kocsijából, odament a vállalkozó autójához, kinyitotta az ajtót, felelősségre vonta a munkabér elmaradás miatt és több alkalommal ököllel arcon ütötte. Ezután azt követelte tőle, hogy álljon félre az autóval, és hozassa a helyszínre a pénzt. A vádlott és a sértett is lehajtottak az útról egy parkolóba, a vádlott itt ismét, bérét követelte, és két alkalommal újból arcon ütötte a sértettet, aki azzal próbálta elkerülni a további bántalmazást, hogy azt mondta az édesapja fog megérkezni a pénzzel. A telefonon történt értesítésre a sértett édesapja valóban megjelent, azonban ő sem fizetett, hanem közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget. 

A bántalmazás következtében a sértett súlyos orrcsonttörés sérülést szenvedett el.

Felfüggesztett börtön 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  felfüggesztett börtön büntetést indítványozott. A közúti közlekedés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában