Döbbenet

2024.03.05. 21:59

A Hernád InterCity ütközőjén utazott. Leesett és meghalt

Pótlóbuszok közlekednek a Halmaj és Forró-Encs között közötti vasútvonalon, miután a Budapestről Kassára tartó vonatról leesett és meghalt egy ember kedd este.

Boon.hu

A Mávinform közleménye szerint a Budapestről Kassára tartó Hernád InterCity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson felkapaszkodott két ember. Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállításáról, a szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra 

az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt 

- írták.

Pótlóbuszok járnak 

Az IC utasait Ináncstól pótlóbusz szállítja tovább - ismertették, hozzátéve: Halmaj és Forró-Encs között a helyszínelés befejezéséig - várhatóan késő estig járnak majd a pótlóbuszok.

Jelezték továbbá, hogy a Keleti pályaudvarról 18:25-kor elindult, Miskolcról 20:31-kor Kassára induló Hernád InterCity körülbelül 50-60 perc késéssel közlekedik.

"A vasúttársaság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a vasút veszélyes üzem, az utasok a járműveken és az állomásokon is kizárólag az utasforgalmi területeken tartózkodhatnak" - hangsúlyozták, kiemelve: a vonatok tetejére vagy más alkatrészeire felmászni életveszélyes és tilos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában