Rongálás

2024.03.05. 14:00

Kirakatokat és szélvédőket törtek be: rendőrkézen a miskolci belvárosi garázdák

A rendőrség forrónyomon akadt a garázda páros nyomára, rendőrségi eljárás indult ellenük.

Boon.hu

A Leves kirakatán hatalmas lyuk tátongott szombat reggelre

Forrás: Facebook

Március 2-ra virradó éjszaka több miskolci belvárosi - főutcai - üzlet kirakatát, ablakát törték be akkor még ismeretlen tettesek - számolt be róla a boon.hu. A kárvallott üzletek között volt A leves, a Telekom, illetve a Computer Pont. 

A Leves és Borsod Burger posztolta is a történteket a Facebook oldalán: "Sajnálatos módon reggelre valaki meglepett bennünket...Természetesen már nyitva vagyunk. Elnézéseteket kérjük az új dizájnelem miatt. Reméljük gyorsan megoldódik ez a kis probléma." 

Forró nyomon haladtak

Az eset után Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a forónyomosok éppen intézkednek, folyik a nyomozás. Épp ezekben a percekben zajlanak a kihallgatások és a helyszínelés, már gyanúsítottak is vannak. A részletek tisztázása után tudnak többet mondani az ügyben, illetve ügyekben, mert a nyomozás jelenlegi állása szerint úgy tűnik, hogy nemcsak a kirakatbetörések, hanem gépkocsik ablakainak betörései is az elkövetők számlájára írhatók.  

Fotó: Facebook

Később kiderült, hogy ugyancsak március 2-ra virradó éjszaka a Győri kapuban két autó ablakait is betörték, és kiderült, van  összefüggés a belvárosi üzletbetörések és a Győri kapui eset között.

El akarták kötni az egyik autót 

Ismét Janasóczki Attilát, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét kerestük meg, aki elmondta, hogy elfogták a garázda párost, aki felelősek a rongálásokért. A nyomozási adatok és a kihallgatás alapján kiderült, hogy összesen három kirakatbetörés és hat autórongálás írható a két fiatal férfi számlájára, akik ellen rongálás az gépjármű önkényes elvételének kísérlete miatt indult rendőrségi eljárás. Az egyik autót ugyanis, amelynek betörték a szélvédőjét, megpróbálták elindítani.  

A két garázda ellen nem kezdeményezték a letartóztatás elrendelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában