Kegyetlen!

2024.02.01. 17:10

Idős embert bántalmaztak és raboltak ki az otthonában Miskolcon

Letartóztatásba került csütörtökön a sértettet kirabló egyik gyanúsított, tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Boon.hu

Fotónk illusztráció

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Nuttapong punna

A megalapozott gyanú szerint a terhelt és jelen eljárással nem érintett társa 2023. december 19-én az esti órákban megjelentek az idős sértett miskolci ingatlanánál, ahová a kerítést lezáró lakat lefeszítésével bejutottak. A sértett a cselekmény időpontjában otthonában aludt, arra ébredt fel, hogy a két férfi elemlámpával világít és értékeket keres.

Kétszer megütötte

Amikor a sértett arra kérte őket, hogy a feje mellett lévő mobiltelefont ne vegyék el, a gyanúsított társa – kezében egy sarlót tartva – két alkalommal arcon ütötte a sértettet, aki az ágyon hanyatt esett, majd félelmében ellenállást nem tanúsítva tűrte, hogy a két férfi értékek után kutasson.

 A terhelt és társa végül laptoppal, mobiltelefonnal, 55 ezer forint készpénzzel, cigarettával és fúrógépekkel távozott a helyszínről.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas rablás bűntette minősített esetének megállapítására.

Reális a bűnismétlés veszélye

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére – a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Fennáll annak veszélye továbbá, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértettel felvenné a kapcsolatot, őt megfélemlítené vagy vallomásában jogellenesen befolyásolná. Reális a bűnismétlés veszélye is, mivel alaposan feltehető, hogy a létfenntartásához szükséges anyagi javakat bűncselekmények útján biztosítja.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte. A végzés végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában