Lopás

2024.01.21. 09:00

Gyógyszerért ment, de lenyúlt egy mobilt Taktakenézen

A tolvaj nő egy kiskorúnak ajándékozta oda az eltulajdonított készüléket.

Boon.hu

Elajándkozta a lopott mobilt

A Szerencsi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint az asszony 2023. szeptember 18-án reggel 7 óra 30 és délután 3 óra között - pontosabban meg nem állapítható időpontban - a kulcsra nem zárt ajtón keresztül bement egy nő Taktakenézen lévő lakóházába azért, hogy a házigazdától gyógyszert kérjen. Amikor látta, hogy senki sincs otthon, elvette és jogtalanul eltulajdonított egy 60 ezer forint értékű mobiltelefont. 

A nő az eltulajdonított készüléket egy kiskorú fiúnak ajándékozta, aki azt később elcserélte egy másik mobiltelefonra. A kiskorú és az a nő, akivel elcserélte a készüléket nem tudott arról, hogy a telefon bűncselekmény elkövetéséből származik. A lopás elkövetési értéke, a nyomozás során a mobiltelefon lefoglalásával és a sértett részére történő kiadással megtérült.

Fogházbüntetés lehet belőle 

Az ügyészség fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában