Lebukott

2024.01.07. 17:30

Bukta: NAV-os autóba másolt kulcsot a vállalkozó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan figyeli az online térben, online piactereken bonyolított üzleteket is. Az ellenőrök ezúttal egy olyan vállalkozó nyomába eredtek, aki gépkocsi-indítókulcsok másolását hirdette.

Boon.hu

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei vállalkozó gépkocsikulcsok másolását hirdette az interneten. Tevékenysége a NAV-ellenőrök figyelmét is felkeltette.

A megbeszélt találkozón azután a NAV munkatársainak egy garázsban tizenöt perc alatt legyártott egy slusszkulcsot ötvenezer forintért. 

Forrás: Nemzeti adó- és Vámhivatal

Az átadott pénzről nem adott nyugtát. A NAV-ellenőrök ezután igazolták magukat, és a Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen kezdtek ellenőrzésbe. A vizsgálat eredményeként lefoglaltak egy laptopot is, amelyen tíz illegális járműipari szoftvert találtak.

Feljelentést is tettek

A vállalkozó székhelyén és lakásán folytatódó ellenőrzésben további jogellenesen használt autódiagnosztikai eszköz és szoftver is előkerült.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A vállalkozó tevékenységével hozzávetőleg 3,5 millió forint vagyoni hátrányt okozott. 

Az ellenőrök szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmény elkövetése miatt az eszközöket és szoftvereket lefoglalták és az ügyben feljelentést tettek, tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában