Csalt, lopott

2024.01.02. 21:30

Bankkártyát talált Boldván, lenyúlta a tulaj pénzét

Egy élelmiszerbolt bejárata előtt találta meg egy nő által a kerékpárja csomagtartójára helyezett szatyorból kiesett pénztárcáját.

Boon.hu

Bankautomatán keresztül lopta el a pénzt

Fotó: Karnok Csaba

A Miskolci Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. február 9-én  délelőtt Boldván, egy élelmiszerbolt bejárata előtt megtalálta egy nő által a kerékpárja csomagtartójára helyezett szatyorból kiesett pénztárcáját, a benne lévő 1500 forint készpénzzel, valamint az asszony személyi igazolványával, lakcímkártyájával, adó- és tb-kártyájával, valamint bankkártyájával együtt.

Pénzbüntetést kaphat 

A férfi a megtalált pénztárcát azonban nem adta le a hatóságnak, illetve nem adta át a tulajdonosának sem, hanem azt eltulajdonította, majd a pénztárcában lévő bankkártya és a mellette lévő PIN kód felhasználásával egy pénzintézet ATM automatájából 140 ezer forint készpénzt vett fel.

Az okozott összesen 143 500 forint kárból, lefoglalással 92 ezer forint megtérült. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában