A 47. hét jelentősebb káresetei

2023.11.28. 08:00

Meghalt egy ember a putnoki lakástűzben

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 110 alkalommal riasztották, amiből 40 műszaki mentés volt - közölte a katasztrófavédelem.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Tűz ütött ki egy családi házban Putnokon, a Bányász úton november 22-én. A tűzesethez Ózdról és Kazincbarcikáról vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Tűzoltás közben az egységek egy embert találtak a házban, akit kivittek és átadtak a mentőknek, továbbá két sértetlen háztartási gázpalackot is eltávolítottak az épületből. A tűzben két helyiség kiégett és a tető is megrongálódott, a kimentett ember életét már nem lehetett megmenteni. A tűzeset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Kigyulladt egy családi ház Csernelyen, a Petőfi Sándor úton november 23-án. A tűz a harminckét négyzetméteres épület egyik szobáját és a tetőszerkezetet érintette. Az ózdi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték, majd elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat. A tűz keletkezésének idején senki sem tartózkodott az épületben, így nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Miskolcon, a Stadion utcában november 26-án. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan lakója szellőztetni kezdett és elhagyta otthonát. Az egység rekonstruálta a körülményeket, majd mérőműszerrel megvizsgálta a levegő összetételét, amelynek során a fűtésre használt gázkonvektor környezetében megemelkedett szén-monoxid-szintet tapasztalt. A mérgező gáz a fűtőberendezés meghibásodása miatt keletkezett, de a szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában