Ez nem verseny volt

2023.08.06. 11:16

Üvegek, sörösdobozok, poharak repkedtek a barcikai tekepályán

Az eldobott teli sörösüveg - az ügyészség szerint - alkalmas volt az élet kioltására.

Boon.hu

Vádat emeltek

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi április 5-én 22 óra körül ittas állapotban megjelent egy Kazincbarcikán található tekepályán, ahol szidalmazni kezdte az ott pultosként dolgozó volt barátnőjét. A nő telefonon felhívta volt férjét, aki a helyszínre sietett. A férfi ennek ellenére folytatta volt párja szidalmazását, trágár szavakat kiabált neki és azzal fenyegette meg, hogy elvágja a nyakát. A férfi a fenyegetés közben 3 majdnem teli sörösdobozt, 1 teli sörösüveget, 5-6 feles poharat és 1 kisméretű üveg teamécsestartót a nő felé dobott, aki elhajolt a tárgyak elől, így azok nem érték el és sérülése nem keletkezett. A férfit végül az ott tartózkodók kiküldték a sörözőből. A férfi cselekményével 4 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Börtönbe küldenék 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat, megbotránkozást keltsen. A vádlott által eldobott teli sörösüveg alkalmas az élet kioltására. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában