Újabb részletek

2023.08.01. 10:22

Videón, ahogy bajba jutott túrázót mentenek a tűzoltók Sárospataknál

Ahogy portálunk is megírta, egy túrázó rosszul lett és tíz métert zuhant a kiépített kötélpályáról a Megyer-hegyi tengerszemnél július 31-én.

Boon.hu

A Megyer-hegyi tengerszemnél történt a baleset

Forrás: MW / illusztráció

Fotó: Jenei Gábor

A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók mentőkötél és board segítségével emelték ki egy sziklapárkányról, majd a sérültet a mentőszolgálat munkatársai helikopterrel kórházba szállították. A balesetnek szemtanúja volt Tar Barnabás Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, szabadnapos székesfehérvári hivatásos tűzoltó, aki családjával kirándult a tengerszemnél, és segítséget nyújtott a mentésben a sátoraljaújhelyi kollégáknak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala pár órával ezelőtt tette közzé a mentés részleteit és egy videót is megosztottak.

„Barnabás hétfőn a családjával együtt a Megyer-hegyi Tengerszemnél túrázott, amikor meglátta, hogy egy másik túrázó rosszul van, vízért nyúl, és leesik a sziklára. Azonnal lesietett hozzá, hívta a 112-t , és elsősegélyben részesítette az akkor már eszméletlen sérültet" - írják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában