A 19. hét jelentősebb káresetei

2023.05.16. 08:00

Lángokban egy miskolci ház, tűzeset egy mezőnagymihályi telephelyen

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 83 alkalommal riasztották, amiből 35 műszaki mentés volt.

Fotó: Shutterstock

Elektromos meghibásodás miatt kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház május 9-én hajnalban Miskolcon, a Dóczy József utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal oltották el a tüzet, amely a harmincöt négyzetméteres, tetőtér beépítéses ház egészét érintette. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Május 9-én este Mezőnagymihályon, egy vállalat telephelyén található istállóban kigyulladt egy rakodógép. A lángok a tető héjazatában is károkat okoztak, a tartószerkezetet azonban nem sérült meg. A mezőkövesdi tűzoltók nedvesített sugárral oltották el a tüzet, mely során személyi sérülés nem történt.

Május 13-án kora reggel megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy miskolci társasházi lakásban. A miskolci hivatásos tűzoltók a gáztűzhely meghibásodása miatt a konyhában és a fürdőszobában is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. Személyi sérülés nem történt - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában