Szén-monoxid

2023.04.19. 14:08

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Miskolcon

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakás fürdőszobájában szerda délelőtt Miskolcon, a Kinizsi Pál utcában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: nikkytok

Miután a lakó meghallotta a veszélyes gáz jelenlétére utaló riasztást, távozott az otthonából és bejelentette az esetet a 112-es segélyhívó számon.

A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói légzésvédelem mellett megvizsgálták a levegő összetételét a lakásban. Az egység a fürdőszobában tapasztalta a legmagasabb szén-monoxid-szintet, de a mérőműszer a többi helyiségében is kimutatta a mérgező gázt. A fürdőszobában egy gázüzemű vízmelegítőt használtak, emiatt miatt nőtt meg a levegő szén-monoxid-tartalma. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

A balesetek megelőzése érdekében célszerű minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé szén-monoxid-érzékelőt helyezni. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Az érzékelőt a fűtőeszköz, vagy vízmelegítő közelében, a használati útmutatóban foglaltak szerint kell elhelyezni és figyelni kell a szavatossági idejére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában