A PIN-kódot is követelte

2023.03.06. 09:35

Csak a szokásos: megverte és kirabolta az ivócimboráját Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 férfi ellen rablás bűntette miatt, aki az utcán alkalmi ismeretséget kötött a sértett férfival, több szórakozóhelyen együtt alkoholt fogyasztottak, majd amikor a sértett haza akart menni, a lakása előtti útszakaszon több alkalommal, ököllel megütötte és elvette a mobiltelefonját.

BOON

Verés lett az alkalmi barátság vége. Fotónk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus hónap végén az esti órákban Miskolc belvárosában megszólított egy férfit, akivel alkalmi ismeretségbe kerülve beszélgettek, majd több szórakozóhelyen alkoholt fogyasztottak. Amikor a sértett közölte, hogy ő már taxival hazamegy, a vádlott különféle indokokra hivatkozva, elkísérte. Egy üzemanyagtöltő állomáson szálltak ki a taxiból, a sértett mondta, hogy már tényleg haza menne, de a vádlott rábeszélésére még a benzinkút shopjából is alkoholt vettek és elfogyasztották.

A sértett lakásához vezető útszakaszon aztán jött a fekete leves: a vádlott minden előzmény nélkül több alkalommal, ököllel megütötte a férfit és a mobiltelefonja átadására szólította fel. A sértett félelmében odaadta a mobiltelefont, mire a vádlott vérszemet kapott és a bankkártyáját, illetve a PIN-kódot követelte. A sértett ezt megtagadta, de a bántalmazás, illetve a rablás nem folytatódhatott, ugyanis ekkor az utcában arra közlekedő személy megzavarta a cselekményt, és a vádlott ezért elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében az arcán és az orrán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában