A 12. hét jelentősebb káresetei

2023.03.28. 08:00

Családi házak, erkély, még mozdony is égett a héten Borsod-Abaúj-Zemplénben

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 189 alkalommal riasztották, amiből 102 tűzoltás volt.

Mozdonytűz Mezőkövesden

Fotó: Pécsi János tűzoltó törzsőrmester és Fridél Gergő tűzoltó főtörzsőrmester

Kigyulladt egy hétvégi ház Putnokon, a Völgyárok völgyben március 20-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet, amely a negyven négyzetméteres épület egészét érintette. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház használhatatlanná vált.

Kigyulladt egy villanymozdony a mezőkövesdi vasútállomáson március 21-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Miután a vasúttársaság szakemberei áramtalanították a felsővezetékeket, az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal kívülről kezdték meg a tűzoltást, majd légzésvédelem mellett a mozdony belsejében folytatták a munkát. A lángok az irányítófülkét érintették, az eset során nem történt sérülés.

Elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett egy családi ház szobájában Mezőkövesden, a Salamon utcában március 22-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók porral oltóval és egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a lángokat, amelyek körülbelül három négyzetméteren érintetettek berendezési tárgyakat és ruhaneműket. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Leesett a háztetőről egy ember és a combjába betonvas fúródott Ónodon, az Iskola utcában március 26-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók, a mentők irányítása mellett, pedálvágóval és orrfűrésszel elvágták a vasat, majd átadták a bajbajutottat a mentőszolgálatnak.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy társasházi lakás erkélyén Tiszaújvárosban, a Szent István úton március 26-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy létraszerrel vonultak a tűzesethez, majd egy gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat. A tűz nem terjedt tovább az erkélyről és sérülés sem történt.

Felhalmozott hulladék égett egy családi ház lakatlan részében Punokon, a Serényi Béla úton március 26-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, a ház lakható maradt.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Alsózsolcán, a Kossuth Lajos úton március 26-án. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egység rekonstruálta a körülményeket és mérőműszerrel megvizsgálta a levegő összetételét. A tűzoltók megállapították, hogy egy nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő miatt nőtt meg a levegő szén-monoxid tartalma.  Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában